2 Βήματα που πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε μια νέα σχέση

Συμβουλές από ειδικούς για το πώς να γνωρίσετε τον εαυτό σας και τους πιθανούς συντρόφους σας.

Ξεχάστε τους «Κανόνες». Σταματήστε να πιστεύετε πως «Δεν είναι ερωτευμένος μαζί σας». Βασικά, προσπεράστε όλη εκείνη τη σύγχυση που σας προκαλούν οι προσπάθειες να διαμορφώσετε τον εαυτό σας έτσι ώστε να γίνετε το τέλειο ταίρι του Κυρίου (ή της Κυρίας) Τέλειου.

Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι με τις αισθηματικές τους επιλογές διαθέτουν περισσότερη ενέργεια στη δική τους εξέλιξη παρά στο να εμφανίζονται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο για να προσελκύσουν την αγάπη. Αντί να επικεντρωθείτε στο πώς να σαγηνεύσετε έναν σύντροφο, εστιάστε σε αυτές τις πέντε αρχές και, με τον καιρό, ο κατάλληλος άνθρωπος για σας θα εμφανιστεί από μόνος του:185552438

Κατανοήστε τον εαυτό σας, ερωτικά και συναισθηματικά

Εάν δεν έχετε δουλέψει με τον εαυτό σας πάνω στις συναισθηματικές και σεξουαλικές σας ανάγκες, όταν θα μπείτε σε μια ερωτική σχέση θα είστε συναισθηματικά εξαρτημένος. Μπορεί να έχετε την ουτοπική ελπίδα ότι κάποιος θα σας καταλάβει και θα σας κάνει ευτυχισμένους–ακόμα κι όταν εσείς ο ίδιος μπορεί να μη γνωρίζετε πραγματικά τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να λέτε στον σύντροφό σας ό,τι αφορά τα συναισθήματά σας και τη σεξουαλική σας πλευρά. Το να ελπίζετε ότι οι άλλοι θα καταλάβουν διαισθητικά ποιος είστε συναισθηματικά και τι χρειάζεστε στον σεξουαλικό τομέα είναι απλά μια φαντασίωση. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να γνωρίσετε τις συναισθηματικές σας αντιδράσεις απέναντι στους ανθρώπους και τα γεγονότα στη ζωή σας. Παρατηρήστε και επισημάνετε τις συναισθηματικές σας αντιδράσεις. Σκεφτείτε τα συναισθήματά σας και μιλήστε με άλλους για το πώς νιώθετε ή τι παρατηρείτε πάνω στον εαυτό σας, χωρίς να περιμένετε να σας πουν το πώς να συνέλθετε.

Πιστέψτε αυτά που οι άνθρωποι δείχνουν και λένε για τον εαυτό τους

9999999

Όταν μας ελκύει κάποιος, είναι σύνηθες να θέλουμε να εκλογικεύουμε την κακή του συμπεριφορά. Αν κάποιος σας αντιμετωπίζει με ασέβεια ή σας απογοητεύει μόνιμα, αποδεχτείτε το γεγονός ότι έτσι είναι αυτός/αυτή ως άνθρωπος. Αν προσπαθείτε να συζητήσετε με κάποιον κι αυτός (ή αυτή) σας αγνοεί ή δικαιολογεί την κακή του συμπεριφορά απέναντί σας, πάρτε το στα σοβαρά μάλλον δεν είναι κατάλληλος για σας. Αν ένας άντρας λέει ότι δεν ψάχνει για «κάτι σοβαρό» ή ότι χρειάζεται πολύ «προσωπικό χώρο», αφήστε τον. Δεν είστε στο ίδιο μήκος κύματος και μπορεί να μη θέλετε καν τα ίδια πράγματα. Πιστέψτε αυτά που οι άνθρωποι αφήνουν να φανούν για τον εαυτό τους. Αν ενεργούν ανώριμα ή με ασέβεια, ή αν λένε πράγματα που σας πληγώνουν, προχωρήστε παρακάτω. Δεν είναι δική σας δουλειά να μάθετε σε κανέναν καλύτερους τρόπους δική σας δουλειά είναι να δουλέψετε πάνω στη δική σας εξέλιξη σαν άνθρωπος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 × 5 =