10 κανόνες, που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε το δέρμα σας

Κανόνας 1: Ειδική φροντίδα ανάλογα με τον τύπο του δέρματος

Για να φροντίζετε κατάλληλα το δέρμα σας, αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε τα προϊόντα αυτά, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Για παράδειγμα, μια ξηρή επιδερμίδα δεν έχει τις ίδιες ανάγκες με μια λιπαρή επιδερμίδα.

Κανόνας 2: Δώστε προσοχή στις ευαίσθητες περιοχές

Κάποια τμήματα του προσώπου σας (περίγραμμα ματιών, χείλη, κλπ.) έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. Χρειάζονται ειδική φροντίδα, ειδικά το περίγραμμα των ματιών και τα χείλη. Αυτές οι περιοχές του προσώπου είναι πολύ περισσότερο ευαίσθητες και απαιτούν ειδική προσοχή.

Κανόνας 3: Ήπιος καθαρισμός

Η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος αρχίζει με την αφαίρεση του μακιγιάζ. Για να μην ερεθίσετε το δέρμα σας και για να διατηρήσετε τη φυσική του ισορροπία, χρησιμοποιείτε προϊόντα αφαίρεσης του μακιγιάζ με ουδέτερο Ph, ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν ήπια την επιδερμίδα.

Κανόνας 4: Μάτια – μια επικίνδυνη περιοχή

Η περιοχή γύρω απ’ τα μάτια είναι 10 φορές λεπτότερη από την επιδερμίδα του υπόλοιπου προσώπου. Επιλέξτε μια ειδική μέθοδο για την αφαίρεση του μακιγιάζ από αυτή την περιοχή.

66510206

Κανόνας 5: Η απολέπιση είναι απαραίτητη

Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο προϊόν απολέπισης μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Πρέπει να είναι αποτελεσματικό, άλλα παρ’ όλα αυτά ήπιο και απαλό για το δέρμα. Επιλέξτε ένα προϊόν απολέπισης με ουδέτερο pH, το οποίο είναι ιδανικό για τη λείανση και τον καθαρισμό του δέρματος σε βάθος, ενώ παράλληλα σέβεται τη φυσική ισορροπία της επιδερμίδας.

Κανόνας 6: Η ενυδάτωση είναι αναγκαία

Το δέρμα αποτελείται από 70% νερό και η επιδερμίδα από 15%. Για να μπορέσετε να διατηρήσετε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο, είναι σημαντικό να επιλέξτε προϊόντα καθημερινής ενυδατικής φροντίδας, τα οποία ρυθμίζουν το επίπεδο της υγρασίας στο δέρμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε τακτικά μια μάσκα, για καθαρισμό και ενυδάτωση.

Κανόνας 7: Προτιμήστε υποαλλεργικά προϊόντα μακιγιάζ

Για να αποφύγετε την εμφάνιση αλλεργιών, που σχετίζονται με τη χρήση ακατάλληλων για το δέρμα σας προϊόντων, επιλέξτε υποαλλεργικά προϊόντα για το μακιγιάζ σας, τα οποία έχουν ειδική σύνθεση, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ακόμα και των πιο ευαίσθητων επιδερμίδων.

Κανόνας 8: Αντιηλιακή προστασία

Ανεξάρτητα από την εποχή, επιλέξτε προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος, που περιλαμβάνουν αντιηλιακά φίλτρα. Μειώνουν τις επιπτώσεις του ήλιου, που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

545646120

Κανόνας 9: Εξωτερικοί παράγοντες

Μόλυνση, καπνός, άγχος… Όλα αυτά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα για να προστατεύσετε το δέρμα σας ενάντια στις καθημερινές αντιξοότητες, πριν να φύγετε από το σπίτι και μετά καθαρίστε πολύ καλά την επιδερμίδα, όταν γυρίσετε το απόγευμα.

Κανόνας 10: Μην αμελείτε τα χείλη

Όταν αισθάνεστε ότι το χρειάζεστε, χρησιμοποιήστε μια αναπλαστική κρέμα για τα χείλη. Μη διστάστε να βάλετε ξανά σε αυτή την ιδιαίτερη περιοχή, όσο συχνά είναι απαραίτητο.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four + eight =