Οι 5 χειρότερες τροφές για να καταναλώσεις

1.Αναψυκτικά και γλυκά ροφήματα

Πολλή ζάχαρη εδώ – και τα αναψυκτικά είναι μέρος μόνο του προβλήματος. Τα ζαχαρούχα τσάι και ορισμένα ενεργειακά ποτά μπορούν να εμπεριέχουν μέχρι50 γραμμάρια ζάχαρης σε κάθε μπουκάλι του μισού περίπου λίτρου. Έτσι, ο οργανισμός σας λαμβάνει πολλούς υδατάνθρακες, χωρίς θρεπτικά στοιχεία. Η Αμερικανική Ένωση για τα καρδιακής φύσεως θέματα θέτει την ανώτατη ποσότητα πρόσθετων σακχάρων στα 37,5 γραμμάρια σε ημερήσια βάσηγια τους άνδρες (ή αλλιώς 9 κουταλάκια του γλυκού και 150 θερμίδες) και στα 25 γραμμάρια για τις γυναίκες (6 κουταλάκια του γλυκού και 100 θερμίδες).

2. Κέικ, Πίτες, γλυκά και Μπισκότα

5820623

Μπορεί να έχουν απίθανη γεύση, ωστόσο υπάρχει λόγος γιατί είναι τόσο γευστικά: αλεύρι, πρόσθετα σάκχαρα, λιπαρά οξέα και κορεσμένα λίπη (Μια ενδιαφέρουσα σημείωση για τα λιπαρά οξέα: Το αμερικανικό υπουργείο Τροφίμων και Φαρμάκων έχει καλέσει τις βιομηχανίες στη χώρα να αφαιρέσουν όλα τα λιπαρά οξέα από τα προϊόντα τους, με τις τελευταίες να έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια για να συμμορφωθούν στην παραπάνω διάταξη). Μέχρι τότε, σίγουρα θα θελήσετε να αποφύγετε όλες εκείνες τις τροφές που περιέχουν λιπαρά οξέα. Τα λιπαρά οξέα χρησιμοποιούνται για να εμπλουτίσουν τη γεύση και την υφή στα τρόφιμα όπως επίσης και για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής τους- την ίδια στιγμή όμως αυξάνουν και τον κίνδυνο για τη δημιουργία χρόνιων ασθενειών. Στην ετικέτα ενός προϊόντος αναγράφονται 0 γραμμάρια λιπαρών οξέων όταν το εν λόγω προϊόν περιλαμβάνει λιγότερο από 0,5 γραμμάρια από αυτά – ωστόσο ακόμη και αυτά θα προστεθούν με την πάροδο του χρόνου.

3. Σάντουιτς για πρωινό

Εάν φτιάξεις τα δικά σου σάντουιτς στο σπίτι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις υγιεινά υλικά. Ωστόσο, μην νομίζεις ότι τα συσκευασμένα σάντουιτς είναι παρόμοια. Για την ακρίβεια, περιέχουν τουλάχιστον 1 γραμμάριο λιπαρών οξέων και είναι επίσης συσκευασμένα σε νάτριο, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη. Διαβάστε τι καταγράφουν γι’αυτό Καταναλωτικές Έρευνες εδώ.

4. Ταινίες, θέατρο, ποπ κόρν

Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό όσον αφορά τα ποπ κόρν – αντιθέτως πρόκειται για ένα υγιεινό είδος σιτηρών που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, υπάρχουν διαφόρων ειδών ποπ κόρν. Εάν πρόκειται να πάτε στον κινηματογράφο, προσέξτε: ένας «κουβάς» με ποπ κόρν μπορεί να περιέχει όσες θερμίδες περιέχουν ένα χάμπουργκερ συν ένα Quarter Pounder ΚΑΙ ένα Big Mac στα Mc Donald’s. Aυτό τουλάχιστον αναφέρει το Κέντρο Επιστημών για το Κοινό στις Η.Π.Α., το οποίο προσθέτει ότι το ποπ κόρν «τηγανίζεται σε κορεσμένο λίπος μιας έως τριών ημερών» ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε. Και τι γίνεται με τη γνωστή σε όλους επικάλυψη από βούτυρο; Λες και δεν παίρνετε αρκετές θερμίδες, το βούτυρο θα προσθέσει επιπλέον 130 θερμίδες σε ένα μικρό μέγεθος ποπ κορν, 200 σε ένα μεσαίο και 260 σε ένα μεγάλο, σύμφωνα πάντα με έρευνα της αλυσίδας κινηματογράφων Regal.

89456654120

5.Σούπες σε κονσέρβα

Μπορεί να αποτελέσουν μια βολική λύση αν σας πιέζει ο χρόνος, αλλά αν δεν βρείτε κάποιες που να έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι (και υπάρχουν κάποιες στην αγορά) τότε μην ελπίζετε ότι θα απολαύσετε ένα υγιεινό γεύμα. Μια κούπα μιας γνωστής εμπορικής ονομασίας σούπας περιλαμβάνει κατά μέσο όρο 800 ml νατρίου. Έχετε υπόψη σας ότι πρόκειται για μια «μέση κούπα». Οι περισσότεροι καταναλώνουν ολόκληρη την κούπα, της οποίας τα επίπεδα νατρίου φθάνουν τα 2.000 ml – περισσότερα απ’ όσα θα καταναλώνατε μέσα σε μια ημέρα.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 − one =