Οι καλύτερες λύσεις για την τριχόπτωση

Η τριχόπτωση και η φαλάκρα είναι δύο θέματα που βασανίζουν χιλιάδες άνδρες και μπορούν να αποτελέσουν πηγές ανασφάλειας και αμηχανίας για εκείνους που δεν αισθάνονται έτοιμοι να χάσουν τα μαλλιά τους ή να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Σε ακόμη χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι νεαρές ηλικίες ανδρών στις οποίες η διαδικασία απώλειας μαλλιών ξεκινά πολύ νωρίς και πιο συγκεκριμένα πριν ένας άνδρας φθάσει τα 30. Ποιες είναι λοιπόν οι επιλογές σας αν είστε ένας από αυτούς τους άνδρες, οι οποίοι χάνουν ανεξέλεγκτα τα μαλλιά τους πριν την ώρα τους;

Πολύ απλά μπορείτε να κάνετε αυτό που κάνουν πολλοί άλλοι – να ξυρίσετε το κεφάλι σας για να είναι ομοιόμορφο. Πολλοί άνδρες δείχνουν πολύ ωραίοιμε ξυρισμένο κεφάλι – ταιριάζει με την προσωπικότητα και το στυλ τους και τους κάνει να αισθάνονται πολύ άνετα.

Τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνες, οπότε άλλος ένας τρόπος που προλαμβάνει την τριχόπτωση είναι να βεβαιωθούν οι γυναίκες ότι η διατροφή τους είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες. Βάλτε στην καθημερινή σας διατροφή τα συμπληρώματα. Οι βιταμίνες Α,C και Ε προλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό την τριχόπτωση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο καλύτερος τρόπος για να μη χάσετε τα μαλλιά σας είναι να σταματήσετε να δέχεστε άσχημες συμπεριφορές. Πολλοί γιατροί συνιστούν υγιεινή διατροφή και άφθονο νερό, παράγοντες που σταματούν την τριχόπτωση, γεγονός που αποτελεί μια πολύ καλή συμβουλή και σας βοηθά να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

8456512

Πως μπορεί να προληφθεί και να καταπολεμηθεί η τριχόπτωση

Τα καλά νέα είναι ότι η φαλάκρα μπορεί να προληφθεί. Δεδομένου ότι προκαλείται από υπερβολικές ποσότητες DHT, η προφανής λύση είναι να μειωθούν τα επίπεδα DHT. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη χρήση συνθετικών χημικών φαρμάκων ή μέσα από φυσικές θεραπείες.

Όσον αφορά τα φάρμακα (όπως το Propecia ή το Rogaine), η επίδρασή τους δεν είναι αποδεκτή σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, όντας συνθετικά χημικά φάρμακα έχουν κάποιες παρενέργειες, όπως γυναικομαστία (διόγκωση του στήθους στους άνδρες), στυτική δυσλειτουργία, πόνος στο στήθος, θολή όραση κ.α.

Τα σκευάσματα κατά της τριχόπτωσης χρησιμοποιούνται γενικά για να την αποτρέψουν καθώς τονώνουν τα μαλλιά, αν και τεχνητά. Ωστόσο, τα σκευάσματα αυτά μπορούν να επιτρέπουν τέτοιες ενέργειες, χωρίς να αντιμετωπίζουν την τριχόπτωση στη ρίζα του προβλήματος. Σημειώστε ότι για αυτή τους τη λειτουργία κρίνονται αναποτελεσματικά. Από την άλλη πλευρά, θεωρούνται ιδιαίτερα επιτυχή και δυναμικά «εργαλεία» που αποτρέπουν τη δημιουργία φαλάκρας. Δεν πρέπει να τα πάρετε όλα μαζί. Τρεις δόσεις των500 mg είναι αρκετές και μπορούν να συνοδεύσουν τρία καθημερινά σας γεύματα.

Και ποιο είναι το όφελος για εσάς; Θα μπλοκάρει το ένζυμο διυδροτεστοστερόνη ή αλλιώς DHT, το οποίο προκαλεί την τριχόπτωση στους άντρες. Εάν το ένζυμο αυτό δεν απομονωθεί τότε θα χάσετε τα μαλλιά σας και δεν θα βελτιωθούν ποτέ.

Εάν έχει τύχει να δείτε τις μεταμεσονύκτιες τηλεοπτικές διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι μπορούν να θεραπεύσουν τη φαλάκρα, τότε σίγουρα γνωρίζετε μέχρι που μπορεί να φθάσει κάποιος για να κάνει πωλήσεις του προϊόντος του. Κι αυτό το λέμε γιατί δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κάποια θεραπεία για την τριχόπτωση, παρόλο που η επιστήμη έχει προχωρήσει σε ενδιαφέροντα επιτεύγματα. Επίσης, υπάρχουν πολλές άλλες θεραπείες, οι οποίες είναι πιο οικονομικές – ορισμένοι συστήνουν το λούσιμο των μαλλιών με το σαμπουάν Nizoral δύο φορές την εβδομάδα. Παρόλο που πρόκειται για ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η βασικά ουσία που περιέχει, η κετοκοναζόλη μπλοκάρει την ουσία DHT.

61520215

Αυτό σημαίνει ότι ένα τόσο οικονομικό σαμπουάν όχι μόνο θα καταπολεμήσει την πιτυρίδα, αλλά θα επαναφέρει τα μαλλιά στο κεφάλι σας! Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το εν λόγω σαμπουάν κάθε μέρα, καθώς η υπερβολική χρήση του θα προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως η ξηρότητα και το ξεφλούδισμα στα μαλλιά. Η χρήση του δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για άτομα με μικρή τριχόπτωση.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες για την τριχόπτωση! Απλά σιγουρευτείτε ότι μέσα από έρευνα θα βρείτε την ιδανική για εσάς. Αν έχετε αμφιβολίες συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αν και αυτά τα σκευάσματα φαίνονται ακίνδυνα, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε περίπτωση που λαμβάνετε άλλες φαρμακευτικές αγωγές.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × 4 =