Οι Βλεφαρίδες με το Πέρασμα του Χρόνου

Δυστυχώς, οι αδύναμες βλεφαρίδες είναι κομμάτι της διαδικασίας της γήρανσης. Άρα, αν οι βλεφαρίδες σας δεν έχουν το ίδιο μήκος και όγκο όπως πριν, μην ανησυχείτε. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Όμως, θα πρέπει να μοιραστείτε οποιαδήποτε ανησυχία σας με κάποιον ειδικό υγείας ή αισθητικής.

Η ανάπτυξη των βλεφαρίδων έχει 4 στάδια: ανάπτυξη, ανάπαυση, απομάκρυνση και αναγέννηση. Οι βλεφαρίδες σας συνεχώς κάνουν κύκλους μέσα σε αυτά τα 4 στάδια. Καθώς μεγαλώνουμε, οι θύλακες των βλεφαρίδων μπορούν να επιβραδύνουν ή και να σταματήσουν την παραγωγή νέων βλεφαρίδων. 

Εκτός από τη γήρανση, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, για τους οποίους κάποιος δεν έχει αρκετές βλεφαρίδες. Αυτοί μπορεί να είναι:

Τρίψιμο ή σκληρό μασάζ στις βλεφαρίδες, που μπορεί να βλάψει το δέρμα και να προκαλέσει την αφαίρεση των βλεφαρίδων

  • Κληρονομικότητα
  • Παθήσεις υγείας
  • Μερικά φάρμακα και θεραπείες

Μιλήστε με τον ειδικό υγείας σας σχετικά με τις ανησυχίες σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τη ρίζα του προβλήματος.

95999999566

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω γι’ αυτό

Τα καλά νέα είναι, ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές, που θα σας βοηθήσουν να έχετε πιο έντονες και μακρύτερες βλεφαρίδες. Πολλές από αυτές είναι προσωρινές λύσεις, αλλά μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα με την εμφάνισή σας. Ας το παραδεχτούμε, εκτός από την προστασία των ματιών μας από τους βλαβερούς παράγοντες, οι μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες πάντα ήταν ένα σημάδι ομορφιάς.

Μερικές από τις πιθανές λύσεις είναι:

Μακιγιάζ: Πολλές γυναίκες στρέφονται στο μακιγιάζ, ειδικά στη μάσκαρα, που μπορεί και μακραίνει τις βλεφαρίδες ή τις δείχνει πλουσιότερες. Να αντικαθιστάτε τη μάσκαρα κάθε τρεις μήνες, ώστε να αποφεύγετε τις μολύνσεις.

Καλλυντικά προϊόντα και σέρουμ βλεφαρίδων: Περιέχουν βιταμίνες και ενυδατικά συστατικά, για να ενισχύουν τις βλεφαρίδες.

Ψεύτικες βλεφαρίδες: Διαθέσιμες σε διάφορα σχήματα μπορούν να τοποθετηθούν στα βλέφαρα με τη χρήση κόλλας πάνω στις υπάρχουσες βλεφαρίδες. Όμως, συχνά μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα την αποκόλληση ή την αποδυνάμωσή τους. 

959999999999

Μιλήστε με το δερματολόγο σας: Αν έχετε παρατηρήσει, ότι οι βλεφαρίδες σας αδυνατίζουν με το χρόνο, μιλήστε στο δερματολόγο σας για να δείτε ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εσάς.

Μεταμόσχευση βλεφαρίδων: Αυτή η χειρουργική διαδικασία ουσιαστικά μεταφέρει θύλακες από το τριχωτό της κεφαλής στα βλέφαρα και χρησιμοποιείται σε γενικά ακραίες περιπτώσεις.

Όπως πάντα, μιλήστε με τον ειδικό υγείας σας και εντοπίστε τα υπέρ και τα κατά των επιλογών που έχετε.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × 3 =