Μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης

Σχέσεις όπως ο γάμος, ο έρωτας, η συμβίωση ή οποιοδήποτε τέτοιο είδος σχέσης μπορούν να διατηρηθούν ευτυχισμένες, αν ακολουθήσουμε κάποιους από τους μυστικούς κανόνες. Η σχέση είναι εντελώς υποκειμενική και δεν υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες που μπορεί κανείς να ακολουθήσει, παρόλα αυτά κάποιες συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές μπορεί να σας βοηθήσουν να προχωρήσετε ευτυχισμένα μέσα σε μια σχέση.

Πολλοί από αυτούς τους, ας πούμε, κανόνες βασίζονται στις εμπειρίες της ζωής πολλών ευτυχισμένων ζευγαριών και επίσης στην παρατήρηση των ανθρώπων. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέσεις, πολλοί από αυτούς εύχονται αυτές οι σχέσεις να κρατήσουν. Αλλά δυστυχώς, πολλοί από αυτούς χωρίζουν μετά από λίγο καιρό και αναζητούν νέους συντρόφους. Ας δούμε τα μυστικά των μακροχρόνιων σχέσεων, των σχέσεων που αντέχουν στο χρόνο.965544

Μη φοβηθείτε ποτέ να τον/την κάνετε να φοβηθεί

Ένα άλλο μυστικό μιας ευτυχισμένης σχέσης είναι να είστε ανοιχτός και ειλικρινής με τον σύντροφό σας. Μην φοβάστε να εκφράζετε την άποψή σας και ποτέ μην τον κάνετε να φοβηθεί να σας πει εκείνος τη δική του. Όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν, πολλά ζητήματα μπορεί να λυθούν εύκολα. Ένα ζήτημα, όσο μικρό κι αν είναι, όταν μείνει μέσα μας για αρκετές μέρες, μπορεί να γίνει θυμός, απογοήτευση, δυσαρέσκεια κλπ., και μπορεί να εκφραστεί τελικά με τους πιο ανεπιθύμητους τρόπους. Ας είναι η επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων συχνή και κανείς να μην μασάει τα λόγια τους όταν θέλει πραγματικά να μιλήσει.

Αγάπη σημαίνει σεβασμός και φροντίδα

Μπορείτε να λέτε ότι αγαπάτε τον σύντροφό σας αλλά να μην μπορείτε ποτέ να εκφράσετε την αγάπη σας ως έχει. Δεν υπάρχει άλλο συναίσθημα σαν την αγάπη, αλλά πάει πακέτο με το σεβασμό, τη φροντίδα, το μοίρασμα, την αφοσίωση, τη συγχώρεση κλπ. Εκφράστε τα συναισθήματά σας, όποτε είναι αυτό δυνατόν, για να κάνετε το άλλο άτομο να νιώσει την ένταση της αγάπης σας. Μην είστε φειδωλός στην αγάπη σας, αφήστε την να είναι άνευ όρων. Είναι απόλυτα σωστό αυτό που λέγεται ότι η αγάπη καθορίζεται από το σεβασμό και τη φροντίδα. Όταν ο σύντροφός σας νιώσει ότι δεν ενδιαφέρεστε γι’ αυτόν/αυτήν ή ότι δεν του δίνετε το σεβασμό που αξίζει, μπορεί να σκεφτεί να βρει μια άλλη σχέση.

Να στηρίζετε πάντα ο ένας τον άλλον

002111

Μην αφήσετε ποτέ τον σύντροφό σας χωρίς υποστήριξη. Όποιες κι αν είναι οι απόψεις και οι ιδέες σας, να ξέρετε πως είστε το μόνο άτομο στο οποίο μπορεί να στραφεί για υποστήριξη. Όταν είστε μόνοι οι δυο σας, μπορείτε να τσακώνεστε για τα θέματα στα οποία διαφωνείτε μεταξύ σας, αλλά όταν είστε με άλλο κόσμο πρέπει να έχετε και οι δυο μια και μόνο άποψη. Το να του κρατάτε το χέρι, ειδικά όταν είναι λυπημένος ή πληγωμένος, βοηθάει στο να του εκφράσετε πόσο νοιάζεστε γι’ αυτόν. Όταν αποφασίσετε να ζήσετε μαζί, δεν μπορεί να υπάρχουν θέματα διαχωρισμού, ούτε καν στις απόψεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × five =