Γιατί πρέπει να σταματήσετε να ψάχνετε για το άλλο σας μισό

Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και κάπου μέσα σ’ αυτούς πρέπει να υπάρχει και το άλλο σας μισό, σωστά;

Ίσως ναι, αλλά ίσως και όχι.

Έρευνες έχουν δείξει ξεκάθαρα ότι αν πιστεύετε υπερβολικά στη μοίρα, αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να αποδειχτεί βλαβερό για εσάς και την επιτυχία των σχέσεών σας. Και ο λόγος είναι αυτός: Η νοοτροπία ότι έχετε βρει την αδερφή ψυχή σας συνδέεται με όλες τις μη φυσιολογικές σκέψεις σχετικά με την ερωτική σας ζωή.

Ερωτεύεστε και αρχίζετε μια σχέση. Και όλες οι σχέσεις περνούν συνήθως από κάποιες διαδικασίες και φάσεις. Ο τρελός, παθιασμένος έρωτας – όταν ο περισσότερος χρόνος σας περνάει με τη σκέψη αυτού του ιδιαίτερου προσώπου – θα διαρκέσει πιθανότατα μερικούς μήνες. Αυτό που έχει πραγματική σημασία είναι το τι θα συμβεί μετά. Με άλλα λόγια: Πώς θα αντιδράσετε όταν το άλλο σας μισό αρχίζει να φαίνεται λιγότερο τέλειος;42986

Οι άνθρωποι που πιστεύουν πολύ στη μοίρα τείνουν να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον σύντροφό τους πολύ πιο γρήγορα από άλλους και είναι πιθανό να τα παρατήσουν πιο εύκολα όταν η σχέση αρχίζει να πέφτει από το ροζ συννεφάκι της. Δείτε το κάπως έτσι: Αν πιστεύετε ότι «ή είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο ή δεν είμαστε», τότε είναι πιο πιθανό να δείτε αρνητικά πράγματα στη σχέση σας ως ένδειξη ότι ίσως αυτός ο «ξεχωριστός» στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου η αδερφή ψυχή σας. Ίσως να κάνετε απλά λάθος: αν είστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον, τότε γιατί πρέπει να δουλεύετε τόσο σκληρά για τη σχέση σας;

Είστε ο τύπος του ανθρώπου που αντιμετωπίζει συνήθως τις δυσκολίες με μια νοοτροπία «θα το ξεπεράσω;» Με άλλα λόγια, βλέπετε και τα καλά και τα κακά ως μέρος της ζωής; Όλες οι σχέσεις θα περάσουν κάποια στιγμή από δυσκολίες –αυτό που έχει σημασία είναι πώς θα τις αντιμετωπίσει κανείς. Γι’ αυτό, το καλύτερο μέσο πρόβλεψης για το αν η σχέση σας θα επιτύχει μακροπρόθεσμα είναι το πώς λύνετε τις διαφωνίες. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι με τη νοοτροπία «θα το ξεπεράσω» θα τα καταφέρουν πολύ καλύτερα όταν έρθουν οι αναπόφευκτες δυσκολίες –και ότι οι σχέσεις τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες θα επιβιώσουν μακροπρόθεσμα.

5365980999

Προσοχή στην πλάνη της «αδερφής ψυχής». Οι άνθρωποι που πιστεύουν στη μοίρα είναι πιθανό επίσης να πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους μπορεί να διαβάσει τη σκέψη τους χωρίς να εκφράσουν συγκεκριμένα τις ανάγκες τους —Αν είναι το άλλο μου μισό, θα καταλάβει τι χρειάζομαι ότι άντρες και γυναίκες είναι εντελώς διαφορετικοί σε ό,τι αφορά τις ανάγκες τους μέσα στη σχέση— μια εικασία που δεν συνάδει με την επιστήμη των σχέσεων.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

18 + eighteen =