Γιατί να Χρησιμοποιούμε Φυσικά Προϊόντα Περιποίησης για το Δέρμα

Τα συστατικά είναι που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία. Αυτό είναι μια γενικότερη αλήθεια, όμως όταν αφορά το ανθρώπινο σώμα, συνήθως παραβλέπουμε πόσο τέλεια είναι φτιαγμένο το δέρμα μας. Στην κυριολεξία, κρατά όλα μας τα όργανα ενωμένα, προσφέροντας ένα στρώμα προστασίας, που τα κρατά ασφαλή. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός – αναπνέει, νιώθει, αποβάλλει, εντοπίζει, και απορροφά. Έχοντας μια συνεχή αλληλεπίδραση με το περιβάλλον γύρω μας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στον ήλιο, τη μόλυνση, τον αέρα, το άγχος και τα βακτήρια. Επίσης, όντας το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, δίνει μια πλήρη εικόνα του τι γίνεται μέσα στον οργανισμό. Ξενύχτια, κακή διατροφή, άγχος… στην ώρα του, το δέρμα τα αποκαλύπτει όλα!

Καθημερινά, βομβαρδιζόμαστε με χημικά από παντού. Γι’ αυτό, αν δεν έχουμε υγιές δέρμα, είμαστε ευάλωτοι στις επιπτώσεις όλων των εξωτερικών παραγόντων. Το δέρμα δεν κάνει διάκριση ούτε στα συστατικά, που βάζουμε μέσα στο σώμα μας. Απορροφά επίσης συνθετικά χημικά, όπως και τα φυσικά συστατικά. Ξέροντας λοιπόν, ότι τα χημικά που εισάγουμε στον οργανισμό μας θα καταλήξουν στην κυκλοφορία του αίματος, τότε πρέπει να προσπαθήσουμε να τα ελαχιστοποιήσουμε. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέχουμε και να αποφεύγουμε όσον αφορά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας;

Δυστυχώς, οι κανόνες, για τις εταιρείες που παρασκευάζουν προϊόντα περιποίησης του δέρματος, είναι αρκετά χαλαροί, όσον αφορά τις ετικέτες των προϊόντων και τις λέξεις «φυσικό» ή «οργανικό» προϊόν. Αυτό σημαίνει, ότι πολλές εταιρείες προωθούν τα προϊόντα τους ως τέτοια, όταν όμως δει κανείς τα συστατικά, είναι φανερό, ότι μαζί με τα «φυσικά» συστατικά, υπάρχουν και πολλά χημικά. Τα αμιγώς φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος περιέχουν αποκλειστικά συστατικά από φυτά και βότανα, με την ελάχιστη επεξεργασία.8965654654

Τα οργανικά προϊόντα φροντίδας της επιδερμίδας πάνε ένα βήμα παραπέρα. Παρασκευάζονται από Γενετικά Μη Τροποποιημένα συστατικά, τα οποία έχουν καλλιεργηθεί, αναπτυχθεί, παρασκευαστεί και διατηρηθεί χωρίς χημικά ζιζανιοκτόνα, φυτοφάρμακα, μυκητοκτόνα ή αντιβιοτικά, προσφέροντάς σας έτσι προϊόντα με λιγότερες προσμείξεις. Ως βασικό οδηγό, αποφύγετε προϊόντα, των οποίων η ετικέτα σας κάνει να νιώθετε, ότι χρειάζεστε πτυχίο χημείας για να καταλάβετε τι περιέχει! Να μια σύντομη λίστα των συνηθέστερων χημικών, που χρησιμοποιούνται σήμερα από τη βιομηχανία καλλυντικών:

  • FD&C Χρωστικές Ουσίες
  • Αυριλοθειικό νάτριο (SLS) & Λαυροθειικό νάτριο (SLES)
  • Διαιθανολαµίνη DEA, Μονοαιθανολαμίνη ΜΕΑ & Τριαιθανολαμίνη (ΤΕΑ)
  • Προπυλενογλυκόλη (PG) & Βουτυλενική Γλυκόλη
  • Ορυκτέλαιο
  • Τεχνητές Αρωματικές Ουσίες

Το συμπέρασμα; Αυτά τα χημικά, που χρησιμοποιούνται ευρέως στην παρασκευή καλλυντικών, δεν είναι υγιεινά για το δέρμα ή το σώμα σας! Τα φυσικά, οργανικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορούν να θρέψουν το δέρμα σας, χωρίς ερεθισμούς από ουσίες, όπως αρώματα, συντηρητικά, σκληρά καθαριστικά και άλλα χημικά. Ωστόσο, αυτό που είναι απαραίτητο, είναι να είμαστε λογικοί, όσον αφορά αυτά που βάζουμε στο σώμα μας. Στην τελική, αυτό που είναι μέσα μας, είναι κι αυτό που έχει σημασία.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − thirteen =