Γεγονότα για την Ακμή των Ενηλίκων

Τι είναι η ακμή των ενηλίκων

Πολλές γυναίκες θεωρούν την ακμή κάτι που αφορά την εφηβεία. Όμως, στην πραγματικότητα ένα σημαντικό ποσοστό των γυναικών άνω των 25 ετών αντιμετωπίζει προβλήματα ακμής ως ενήλικες. Η ακμή σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι εκνευριστική και ντροπιαστική μερικές φορές, όμως να είστε σίγουρες, ότι είναι κάτι σύνηθες. Η ακμή των ενηλίκων μπορεί να χωριστεί σε δύο γενικούς τύπους: επίμονη και όψιμη έναρξη ακμής. Η επίμονη ακμή είναι αυτή που συνεχίζεται από την εφηβική ηλικία έως και την ενήλικη ζωή. Οι ασθενείς τείνουν να έχουν σπυράκια τις περισσότερες ημέρες και εξάρσεις πριν από την περίοδο. Η όψιμη έναρξη της ακμής είναι όταν η ακμή εμφανίζεται για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία και μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες: ακμή στο πηγούνι, που συγκεντρώνεται στην περιοχή του στόματος και τείνει να επιδεινώνεται πριν την περίοδο. Η σποραδική ακμή τείνει να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται ξαφνικά, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Τι προκαλεί την ακμή των ενηλίκων

Οι αιτίες της ακμής δεν είναι εντελώς ξεκάθαρες. Μπορεί να συνδέονται στη συμπεριφορά κάποιων ορμονών του φύλου, ειδικά αυτών που ονομάζονται ανδρογόνα, που ελέγχουν την έκκριση των σμηγματογόνων αδένων. Άλλες πιθανές αιτίες είναι το κάπνισμα, τα καλλυντικά, το άγχος ή ορισμένα φάρμακα για τη θεραπεία της επιληψίας και της κατάθλιψης. Μερικές γυναίκες επίσης έχουν γενετική προδιάθεση για αυτή την πάθηση.

Οι ερευνητές έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν κάποιους μύθους σχετικά με τις αιτίες της ακμής των ενηλίκων, όπως ο καθαρισμός του προσώπου ή συγκεκριμένες τροφές. Η ακμή δεν προκαλείται από έλλειψη υγιεινής. Ουσιαστικά, ο συνεχής καθαρισμός του προσώπου μπορεί να ερεθίσει ακόμα περισσότερο το δέρμα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν αποδείξεις, που να συνδέουν συγκεκριμένες τροφές, όπως τηγανητά και σοκολάτα, με την ακμή. Παρόλο που μια υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τη γενικότερη ευεξία, τα τρόφιμα δεν μπορούν να θεωρηθούν αιτία για την εμφάνιση της ακμής των ενηλίκων.

96599995484

Ποια είναι τα συμπτώματα της ακμής των ενηλίκων

Η εμφάνιση και τα συμπτώματα της ακμής των ενηλίκων μπορούν να διαφέρουν αρκετά. Μερικές φορές, η ακμή περιορίζεται στα σπυράκια με πύον και στα μαύρα στίγματα, που υπάρχουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Όμως, μπορεί να υπάρχουν και βαθύτερα σπυράκια και κύστες, που βρίσκονται βαθύτερα μέσα στο δέρμα. Αυτά τείνουν να είναι πιο επώδυνα και πολλές φορές περιέχουν πύον.

Οι γυναίκες νιώθουν παράξενα, έχοντας ακμή ως ενήλικες. Λόγω του χαρακτηριστικού των εξάρσεων, η ακμή είναι απρόβλεπτη και οι γυναίκες νιώθουν ότι δεν έχουν έλεγχο πάνω στην κατάσταση. Κάντε κλικ εδώ, για να μάθετε περισσότερα, σχετικά με τα συμπτώματα της ακμής των ενηλίκων στις γυναίκες.

Η ακμή των ενηλίκων δεν είναι κάτι, που θα πρέπει να προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας, ειδικά αν σπάτε τα σπυράκια, κάτι που οδηγεί στη δημιουργία ουλών. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Επιπλέον, είναι καλό να ακολουθείτε προσεκτικά τη θεραπεία που σας έχει συστήσει ο δερματολόγος σας και προσπαθείτε να διατηρείτε το δέρμα σας όσο το δυνατόν πιο υγιές. Καθαρίστε το πρόσωπό σας απαλά, με ένα ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό, κρατήστε τα σπρέι μαλλιών και τα τζελ μακριά από το πρόσωπό σας, ψάξτε καλλυντικά προϊόντα, τα οποία δεν προκαλούν σπυράκια και ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά.  

59487651

Ποιες θεραπείες είναι διαθέσιμες

Υπάρχει ένας αριθμός πιθανών θεραπειών για την ακμή των ενηλίκων, από τοπικές κρέμες μέχρι αντιβιοτικά. Για να επιλέξτε το καλύτερο για εσάς, μιλήστε με το δερματολόγο σας για την ακμή σας. Αν η τωρινή σας θεραπεία δεν έχει αποτέλεσμα, μη διστάσετε να μιλήσετε στο δερματολόγο σας για το ποια θεραπεία θα ήταν καταλληλότερη για εσάς. Ίσως χρειαστούν εβδομάδες έως ότου δείτε αποτελέσματα από τη θεραπεία σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να οπλιστείτε με υπομονή. Ενόσω η ακμή των ενηλίκων μπορεί να είναι απρόβλεπτη και δυσάρεστη εμπειρία, οι πολυάριθμες επιλογές θεραπείας δείχνουν, ότι εσείς και ο δερματολόγος σας έχετε μια εξαιρετική πιθανότητα να επαναφέρετε την υγεία στο δέρμα σας και μια υγιή και όμορφη εμφάνιση για το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 5 =